Julen'12

Hei!
Kanskje på tide å oppdatere familie og venner om årets julefeiring nå kanskje?
Så jeg har altså, i løpet av de siste to ukene, opplevd en amerikans jul med nye tradisjoner, nye mennesker og helt annerledes mat. Det var veldig rart å ikke feire jul hjemme med familie og venner, slik jeg alltid har gjort, men det har vært en veldig fin opplevelse i seg selv som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg forresten fikk adventsgaver fra Norge, noe som bidro til en god start på dagen:)Natt til lille julaften hadde jeg overnattinsbesøk av tre jenter, Henriette, Sophie og Adelina. Vi skulle nemmelig overaske Giulia ved å møte opp på flyplassen for å vinke hadet en siste gang. Vi laget en bok med bilder og morsome kommentarer som hun fikk med seg på reisen hjem. Vi møtte opp på flyplassen kl ... noe.. (var så tidlig så jeg ikke husker, men var nok mellom 5 og 6 på morningen)  med bare en og en halv times søvn.


Giulia (Italia), Henriette (Norge), Oliver (Tyskalnd), meg, Adelina (Sverige), Sophie (Tyskland)

Ellers gjorde vi ikke spesielt mye denne dagen i og med at de ikke feirer denne dagen her. Kjøpte bare inn det siste vi hadde igjen av julegaver, jeg skypet med halve familien og sov noen timer etterlengtet søvn.  Hadde på dette tidspunktet 0 julestemning noe som var små-deprimerende.

Siden Tina&Katie og deres foreldre ikke er særlig tradisjonelle, var vi veldig frie til å gjøre akkurat hva vi følte for på denne dagen. Derfor dro vi først til kirken for å få litt julestemning (noe som hjalp en smule), spiste derretter middag (som var laks, ergo ikke julemat) etterfulgt av pakkeåpning. 

Pyntet meg med kjole rett og slett fordi jeg var sta nok til å ikke bruke bukse, noe som ikke er veldig uvanlig her. 

25. desember, som er dagen hvor man feirer jul her og normalt sett åpner pakker på, dro vi til T&K's besteforeldre for å være samme med hele verstbestemors familie. Der koste vi oss med mye god mat, noe mer pakke-åpning og rett og slett koste oss. 


Meg, Katie, Tina, Karmyn (oldebarnet til besteforeldrene til T&K) 

Fikk også veldig mye fint denne julen!  Massagetime, klær, penger, smykker, godteri og norsk sjokolade, tur til Italia til sommeren, OTH-sesonger, og diverse små ting. Tusen takk alle sammen! 

Ellers i julen har jeg gjort fantastisk lite, er nesten til å bli skremt av. Har jobbet gratis på et senter for hjemløse et par dager (flink), vært litt med venner og vært på et par sleepovers, gått et par turer med T&K, kjørt rundt for å se på overdekorerte hus med lys, sovet og slappet av en god del - akkurat slik en jul skal være. Selvfølgelig har jeg også fått feiret nyttår, selvom det var på langt nær slik jeg vanligvis feirer det.Jaja:) Jeg hadde heller nesten ikke julestemning i det hele tatt, noe som var litt små-trist. Tror mye av grunnen er den ikke-jule-maten vi har spist, ikke snø, og alle de tradisjonene med baking osv som jeg har gått glipp av i år. Tross det er jeg veldig takknemmelig for at jeg har fått muligheten til å oppleve noe annet enn hva som er typisk akkurat Norge å feire jul på. Har vært så utrolig deilig med ferie, men jeg har innsett at den ikke varer evig- uheldigvis. I morgen har vi skole og starter rett på 2. semester. Kan vise timeplanen min senere kanskje??Håper dere har hatt en veldig fin jul dere også, så blogges vi snart! 

- Julie

Én kommentar

Postet av: Ingrid
Dato: 02.03.2013 Klokken: 20:31 -


høres koselig ut!

Skriv en ny kommentar