Blogg

Eventyret går mot sluttenColor Run - et løp på 5 km. Ble sprutet fargepulver på oss mens vi løp. Så kaldt, men så gøy!Fotball - har spilt vår siste kamp, og sesongen var (endelig) over for 5 dager siden

Youth Group - hadde avslutning for yg sist onsdag, og sa hadet til mange bra folk

Familie kos - har vært mye med min herlige vertsfamilie i det siste, blant annet hadde vi en koselig picnik i forrige uke

Newton High School - FARMOR KOM TIL KANSAS!!! Også hadde vi siste skoledag på tirsdag forrige uke - Deilig med ferie!Venner - hadde balnt annet en photoshoot med henri hvor jeg tok senior pics av hun 

og sist (nesten) men ikke minst Graduation - en utrolig fin dag som jeg har sett fram til så lenge! Alt var slik som vi ser på filmer og jeg er kjempe fornøyd med dagen! 

Goodbye-party - henriette og jeg gikk sammen og hadde avskjeds"fest" sammen med noen av vennene våre nå i kveld (mandag). Picnik i Wichita ved en kjent statue, utrolig hyggelig men trist. 

Dette har vært noen veldig fine uker, et kjempe fint år for å si det slik! Nå går det mot slutten og jeg har begynt å innse at jeg skal tilbake til Norge om ikke lenge. En dag til, en siste dag i Kansas. Det blir rar det.. Når det er sagt da, så gleder jeg meg veldig til å se igjen alle sammen der hjemme! Er mange jeg har planer om jeg skal klemme flate når jeg ser de:) yay

-Julie

Tanker

Nå er det ikke lenge igjen til jeg jeg må vende nesa hjem igjen til norge. 11 dager. Bare 11 dager igjen av utvekslingsåret mitt. 11 korte dager sammen med mine herlige vertsmødre og gode venner. Det er en veldig rar følelse. Nei, ikke en rar følelse. Det er en forferdelig følelse, en utrolig skummel følelse, nesten ubeskrivelig vond følelse. Det å måtte forlate noen du har kommet nær, stått sammen med gjennom tykt og tynt, og rett og slett vært med på å gjøre utv.året ditt så bra som det har vært - det er nettopp det som skremmer meg mest. Vil jeg noen gang få muligheten til å se de igjen? 

Jeg er også 2 skoledager unna sommerferie. Ferien som blir utrolig lang og deilig, og som jeg på en måte har ventet på alt for lenge. På den andre siden er det trist, veldig trist. Om 2 skoledager er jeg ferdig med american High School. Ferdig med morsome og lette klasser som gjør dagene lettere. Det begynner å gå opp for meg at det er slutten på utv.året mitt, det året jeg har lenge drømt om. Hva blir det neste store som skjer?Jeg føler jeg forberedte meg så mye mer til jeg skulle reise fra Norge enn det jeg har fått gjort til jeg skal dra fra usa. Jeg tipper at jeg aldri trodde det skulle bli så hardt, men det er vel en del av opplevelsen og prisen du må betale er jeg redd. Du forbreder deg en god stund på å forlate familie og venner for å bo hos en helt fremmed familie et helt fremmed sted. Alle tanker og energi går til å begymre deg over om du kommer til å trives i familien, om du kommer til å få deg noen venner, eller om du vil savne hjemlandet mer enn mye. Heldigvis har ikke jeg hatt noe problemer med familien i det hele tatt, eller vært nødt til å ta med meg skole-lunsjen på do for å spise den der alene, eller savnet norge så mye at jeg ligger våken om natta. Nei, ting har gått overraskende bra. Kanskje er det nettopp derfor det kommer til å bli så vanskelig å dra herfra. 

Jeg tror jeg overtenker, ihvertfall har jeg gjort nå i det siste. Jeg har plagsomt mange tanker i huet for tiden, noe som tærer litt på meg. Redd for å ha mistet venner i løpet av året (noe jeg både tror og håper jeg ikke har gjort). Redd for å komme hjem til et skuffende kjedelig liv. Men mest av alt, redd for å aldri kunne se mennesker her igjen. 

Missforstå meg rett, jeg gleder meg utrolig mye til å sette bena på norsk jord om bare en og en halv uke. Til å se alle de fine mennesekene jeg ikke har sett på 10 mnd og som jeg virkelig har savnet. Jeg gleder meg til å drikke deilig norsk vann fra springen, og å spise sunn mat. Og jo! Nå har det seg slik at min kjære farmor ankommer Kansas nå på mandag, noe jeg nesten ikke kan vente til! Å vise hun alt det som nå er min hverdag, det blir bra det! 

Jeg vet ikke hva "konklusjonen" min kan være for dette innlegget, tror ikke det er en spesiell en. Jeg trengte bare å lufte noen tanker. Forhåpentligvis virker de ikke helt greske ut, selv om jeg ikke forventer folk å forstå. Håper det ikke tar meg alt for lang tid til å komme med et neste innlegg- selv om jeg ikke lover noe. Litt blogging, er bra blogging, right? 

Ha en flott helg!

-Julie

Senior pictures

Når du er senior er det veldig vanlig å ta senior-pics her for å gi ut til venner, familie og lærere før du graduerer slik at du har muligheten til å skrive en liten hilsen bak til de og for å gi de et minne av deg. Tenker ikke å ha alle disse, må velge ut noen få av de. Skal btw ta Henriette sine bilder på søndag hvis det var noen som lurte - noen det sikkert var ikke. 
Uansett, hva synes dere om bildene? 
Tenkte å snart skrive et par ordentlige innlegg siden jeg snart forlater Kansas og sier meg ferdig med utv.året mitt. Bare 17 dager igjen nå(!!!!...) 

-Julie

PROM!

Heiaa! 

Som dere kanskje skjønner hadde skolen min prom forrige helg. Prom er jo en av de to største tingene som alle utvekslingsstudenter gleder seg vilt til å oppleve- det er jo så amerikansk! Hadde heldigvis ikke store forventinger, så for min del var ballet ganske bra. Det startet med at en gruppe jenter dro til Wichita for å fikse sminke, hår og negler. Etter tre gode og lange timer der så vi ganske så alrighte ut og vi dro hjem igjen, rett til Rachael's (australian jente) hus for å spise lunch og ha på oss kjoler. Derretter dro vi til et college trail for å ta bilder som en gruppe sammen med dates. Når vi var ferdig med det dro vi inn til Wichita igjen for å spise på en veldig fin resturant (hvor en av de rettene de hadde var Norsk laks!!!stolte nordmenn var henry og jeg da altså). Tilslutt bar det tilbake for å dra på selve prom. Der var det utrolig mange fok som skulle se på alle parene gå inn, og vi ble ropt opp på en høytaler par etter par. Var litt rart å gå arm i arm blandt så mange som skulle ta bilder og se på oss, men gikk ganske bra. Jeg vet at dere bryr dere lite om hva vi faktisk gjorde og mye heller vil se bilder, så legger ut de jeg har tid til! 
Jentene i gruppa: Evelyn(amerika), Henry(norge), Rachael (australia), meg, Sophie (tyskland)


Også spiste vi sammen med en del jenter fra fotballaget våres! 

 

-Julie 

Q galskap

Heisann! 
Nå er det en god stund siden det har kommet et pip fra meg. Siden sist har jeg stort sett vært opptatt med fotball, cavecamping, overnattingsbesøk, shopping, senior-pictures og rodeo

Forrige helg dro vi til nabostaten Oklahoma for Cave camping (campe i en grotte/hule). Vi var tilsammen 11 stk, alle venner av T&K. Lørdagsmorgen, da vi var fremme, hiket vi litt rundt i området, fant på en del sprell, grillet og la oss for å sove i grotta. Det gikk overraskene greit, og var mer komfortabelt enn jeg hadde trodd. Neste dag utforsket vi en annen grotte. Gikk/kravlet i 2 timer under mørke og gjørmete forholder. Da vi så dagslys på andre enden av grotta var vi mer enn lykkelige! En ny og spennende opplevelse som jeg er veldig glad for at jeg fikk oppleve!


Soveplassen


Facing the fear
ÆÆÆÆÆ SÅ MINE FØRSTE FLAGGERMUS og se så nærme jeg var en av de. s t o l t 


Hardcore. Fine og rene også

Nå fredag, etter fotballkampen vi tapte, dro Henriette og jeg til Rachael og overnattet der. Dagen etter dro vi inn til Wichita for å handle inn det aller siste vi trengte for prom, som er på lørdag(!). Vi dro deretter hjem og solte oss i finværet. På ettermiddagen dro T&K og jeg inn til WIchita igjen, denne gangen for å oppleve rodeo (husker ikke det norske ordet, men er når menn prøver å holde seg så lenge som muligpå en okses rygg)! Merket med en gang når vi kom dit at dette var Kansas på sitt sterkeste, nesten alle var kledd som cowboys/cowgirls med sine rutete skjorter, olabukser og cowboy-boots. Haha, utrolig gøy å se!


Ble ganske depremert da jeg så at oksene var mye mer tøyelige enn det jeg noen gang kommer til å være.. 

I dag har Tina tatt senior bilder av meg, legger ut noen av de her når de er ferdig redigert! 

Ha en fin uke så snakkes vi om ikke så lenge!

-Julie

MAROON 5-konsert + +

Heisann!
Etter jeg kom hjem fra Hawaii (for over en mnd siden..) hadde skolen min hele fire snødager, altså dager hvor vi var hjemme pga mye snø. Onsdag var jeg på skolen igjen, men dro dermed til Kansas City rett etter skolen sammen med Henriette, Sophie og Katie- vi skulle nemmelig på MAROON 5 konsert! og fysøren så bra det var, beste konserten jeg har vært på ihvertfall! Den natten overnattet vi på hotell og tok oss fri fra skolen dagen etter for å gå på shopping i KC. Vet ikke om jeg er stolt eller skuffet av meg selv som bare kjøpte en Maroon5 t-skjorte i løpet av turen. Men var ihvertfall en veldig koselig jentetur hvor vi hadde det mye gøy! 


Henriette, Sophie & meg

I 3 uker gikk hverdagen som før og det var vel ikke store tingene som skjedde. Spiller jo fotball her og sesongen startet for ca en mnd siden, så har vært ganske travelt med treninger hver dag i 2 1/2 time. Hadde forresten vår første fotballkamp i midten av mars! Nå senere har vi spilt to flere kamper (uavgjort, 1 tap, 1 vinn)


Helgen før springbreak leide vi (Tina og Katie) en liten, enkel hytte ca 1 1/2 time unna sammen med verstbesteforeldrene. Den lørdagen hiket vi (gikk tur i fjellet) i hele 5 timer(!). Så en helt ny side av Kansas som jeg aldri har sett før, bittelitt fjell (eller store steiner var det vel) med noen veldig fine farger!I spring break (forrige uke) dro Tina, Katie og jeg til nabostaten Colorado sammen med Youth Group på skitur! Bilturen tok 9 timer hver vei, og vi var 30 ungdommer fordelt på 3 vaner. Mandag, tirsdag og onsdag kjørte vi i bakken, og på de to siste dagene var det helt utrolig bra vær og topp forhold. Sola var så sterk at jeg presterte å bli solbrent inni øynene (!). Måtte stå opp i seks tiden alle dagene slik at vi kunne være på plass til bakken åpnet. Dermed kjørte vi hele dagen og dro slitne hjem igjen. Vi var på en av de billigste ski-anleggene, så utvalget og variasjon i bakkene var ikke av de beste. Til tross for det, var utsikten på toppen av fjellet var utrolig fin og fjellet i seg selv var mye større enn det jeg er vandt med. På torsdag bar det hjem igjen til Kansas etter en fin tur i vakre Colorado. Må innrømme at det var litt deilig å endelig se noe annet enn flatt landskap også:)


Fin tur! (Takk for lånet av bilder, Tina)

Nå har jeg kommet hjem fra fotballkamp, og siden det er langfredag i morgen har vi fri fra skolen. I og med at vi spiller nok en kamp på lørdag, må vi ha trening i morra tidlig.. tjoho! 
Håper dere alle har en fin påske og koser dere med norske påske-tradisjoner! Tenker faktisk en del på Norge nå i disse tider, hvor jeg vanligvis er på hytta og koser meg med familie og venner.Menmen, går så bra så, litt Nprge-savn tåler jeg!

xoxo 
-Juie 

Siste dag i paradiset

Heisann! Nå har jeg snart kommet gjennom uka mi på Hawaii, har skjedd en del i det siste -noe jeg kan blogge om litt senere.

(Tror jeg glemte å nevne at på dag 5 avsluttet vi kvelden med en god middag på HardRock Cafe, nam!)

Uansett! Siste dag på Hawaii ble tilbrakt på stranda, shopping på marked og senere på en Loue out (Hawaiisk fest-ish). Der fikk vi masse mat og det var underholdning på scena hele kvelden

Dette var en fin avslutning på turen, og det var den siste kvelden vi alle var sammen. Jeg dro ikke før neste kveld, så neste dag ble også tilbrakt på stranda sammen med resten av gjengen som heller ikke skulle dra senere den kvelden (onsdags kveld). Hjemreisen var noe spesiell, og jeg fikk oppleve min værste skrekk. Kort fortalt: Ti på tolv  onsdagskveld lettet jeg med flyet til Phoenix, hvor jeg senere tok av til Houston i Texas. Til tross for at jeg ikke fikk sove på flyet fra Hawaii til Phoenix, gikk mellomlandingen veldig bra og jeg fant frem til gaten (til Houston) helt alene.  Jeg kom dermed til Texas, min siste mellomlanding, og fant gaten utrolig nok her også. Det var da ting begynte å skjære seg. Først mistet jeg iPhonen min. Takk og lov hadde jeg ikke kodelås på den slik at en snill mann fikk ringt noen av kontaktene mine og fikk tak i navnet mitt. Ble jo selvfølgelig ropt opp høytaleren også, ikke at det var så ille. Etter noen lange timer i Texas  ble 
det til at flyet mitt fra Houston ikke ville ta av til Wichita pga snøstorm i Kansas. Ble fortalt at neste ledig flybillett til Wichita var to dager senere. Nå visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre eller hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg var nå, noe jeg hadde vært siden 1. mellomlandingem, helt alene i en ukjent flyplass i et fremmed land, panikken spredte seg og jeg kan helt ærlig si at tårene presset på mer og mer. Heldigvis møtte jeg på noen snille menn i 40-50-årsalderen (ja jeg vet, det høres noe skummelt ut, men de var virkelig verdens snilleste) som var mer enn villig ti lå hjelpe meg. Etter mye om og men endte det med at flyselskapet ga meg hotellrom ca 15 min unna flyplassen, med mat-penger og gratis taxi til og fra flyplassen. Jeg fikk også booket om flybilletten til dagen etter, ikke til Wichita men til Tulsa i Oklahoma (nabostaten). Hotellet var rene luksushotellet, og det var utrolig godt å legge seg etter nesten to dager uten noe søvn. Tina møtte meg neste dag i Tulsa hvor vi så skulle overnatte hos en av hennes venninner til neste dag. Selvfølgelig kom ikke kofferten min med flyet mitt til Oklahoma, den var kommet til Wichita. Sent lørdagskveld var jeg endelig trygt hjemme, noesom var mer enn deilig. Både på torsdag, fredag, mandag og tirsdag var skolen stengt pga snø, 'merica ass. Fikk tilsammen 2 ukers ferie:) Så alt i alt kan jeg jo si at selv om jeg nesten aldri har vært så redd som jeg var på et tidspunkt der, ordnet alt seg tilslutt og jeg tror jeg bare ble mye tøffere og mer selvstendig etter alt det. Jeg fikk jo også min 8.stat på lista mi over stater jeg har besøkt (ikke flyplasser), nemlig Texas. 

Skal prøve å komme med en oppdatering om hva som har skjedd siste mnd i løpet av helgen, prøve!:)
-Julie

Hawaii dag 3, 4 & 5

Dag 3
I dag måtte vi stå opp så tidlig som klokken 6 for å dra til Pearl Harbor. Hadde lært en del om dette før jeg dro i historie, så gledet meg faktisk litt til å se det in real life! Der lærte vi enda mer historie, så et par filmer og fikk også muligheten til å gå inni en undervannsbåt som de brukte under 2.WW (på bildet under). Vi ble også bedt om å ha på oss mer klær enn vanlig siden det passet seg best under omstendighetene, og ja det var noe varmt å ha på seg bukse- heldigivs blåste det litt da


Etter noen timer her dro vi tilbake og det var fritid, noe som betydde stranda for oss. Dermed dro vi til USA's nest største kjøpesenter og tilbrakte kvelden der. Spiste også på Bubba Gump (i Forest Gump), der de hadde utrolig god sjømat!Dag 4
I dag hadde vi fritid fra morningen, så den ble tilbrakt på stranda. Litt senere var det tid for katamarantur! Noe kaldt med vind og bølger, men var en veldig bra båttur forde. Jeg tror det var denne ettermiddagen vi også hadde picnic i en koselig park, med utrolig solnedgang

Dag 5
Denne dagen var en av de beste i følge meg. I dag skulle vi nemlig snorkle!  Første gangen vi prøvde var ikke fult så bra. Mye bølger som ga uklarsikt, og jeg følte meg ikke helt trygg. Klarte også å skremme bort den ene fisken vi så. Gang nr 2 var så mye bedre! Naomi og jeg gikk ut alene, vi så masse fisk og følte oss mye mer komfortable. Lånte med oss et undervannskamera, men har ikke fått bildene enda. En veldig vellykket og morsom opplevelse!


Rom-kammerat Naomi fra Sveits. Hun bor faktisk ikke mer enn 1 time unna meg her i Ks heller! -Julie 

JEG LEVER

Heisann!
(Ja jeg vet, jeg er en forferdelig dårlig blogger) MEN jeg føler jeg kan skylde på at de tre siste ukene tror jeg nesten jeg kan kalle for de tre beste ukene i mitt liv, og jeg har derfor lagt bloggen litt på hyllen. Så hvor skal jeg begynne...? Kanskje to og en halv uke tilbake i tid, da jeg tilbrakte noen fantastiske dager i Hawaii. Var en helt utrolig bra tur hvor jeg møtte 100 andre utvekslingsstudenter (ca 70% av dem var nordmenn), og opplevde nye og spennende ting hver dag. Turen ble veldig spontant bestilt bare to uker før jeg dro. Var faktisk ganske usikker på om jeg skulle dra eller ikke, men i ettertid angrer jeg ikke ett sekund og er utrolig glad for at jeg dro. Var med organisasjonen Explore America. Programmet var veldig tight og vi gjorde ting stort sett hele tiden. Vi hadde fritid hver kveld og de siste dagene hadde vi mer og mer på dagtid. 

Dag 1
Vi brukte store deler av dagen på sightseeing rundt øya. Vi hadde noen stopper innimellom hvor vi smakte på blant annet kokosnøtter og ananas fra det kjente merket Dole. De tok oss så med på en kjempe fin strand hvor vi lå på i kanskje to timer før det bar videre. Om jeg husker rett så tror jeg vi senere dro ut for å spise og derretter hadde fritid resten av kvelden.  


Rom-kameratene!Dag 2
Takk og lov for at jeg tok bilder hver dag, for jeg har faktisk vannskeligheter med å huske de forskjellige tingene vi gjorde de forskjellige dagene.. (gullfisk-hjerne, jeg vet) Men i dag skulle vi hike opp det størte fjellet på Ohai, Diamond Head. Tok overraskende kort tid og det var ikke på lang nær så utfordrende som det så ut som. Når vi var tilbake på hotellet igjen, var det tid for surfing! Utrolig gøy, men veldig slitsomt i armene!  

 

 

Resten av dagene kommer senere! Om ikke så alt for lenge håper jeg

 

-Julie

Para-para-paradise

Har helt glemt å fortelle dere at jeg for øyeblikket er på Hawaii sammen med en gjeng andre utvekslingsstudenter! Har det helt fantastisk, og Hawaii er like fint som man kan se på div google-bilder! Tenkte å bare stikke innom for å si at jeg lever, så skal jeg oppdatere mer når jeg kommer hjem om 4-5 dager:)

ROMMET MITT

Endelig har jeg klart å somle meg til å lage et innlegg om hvordan rommet mitt er. Som dere kanskje vet har jeg vært så heldig å få hele 2.etasjen for meg selv. Tv-stue (uten TV vell og merke), soverom med to senger, lite bad og walk-in-closet. Er veldig deilig å ha så stor plass for seg selv, selvom jeg prøver å ikke bruke alt for mye tid oppe for meg selv når tina og katie er hjemme. 
Noen av bildene tok jeg like etter jeg kom i august mens resten tok jeg i forrige uke eller noe. Noe er derfor litt anderledes, selv om det ikke er store forskjellen  

-Julie

Julen'12

Hei!
Kanskje på tide å oppdatere familie og venner om årets julefeiring nå kanskje?
Så jeg har altså, i løpet av de siste to ukene, opplevd en amerikans jul med nye tradisjoner, nye mennesker og helt annerledes mat. Det var veldig rart å ikke feire jul hjemme med familie og venner, slik jeg alltid har gjort, men det har vært en veldig fin opplevelse i seg selv som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg forresten fikk adventsgaver fra Norge, noe som bidro til en god start på dagen:)Natt til lille julaften hadde jeg overnattinsbesøk av tre jenter, Henriette, Sophie og Adelina. Vi skulle nemmelig overaske Giulia ved å møte opp på flyplassen for å vinke hadet en siste gang. Vi laget en bok med bilder og morsome kommentarer som hun fikk med seg på reisen hjem. Vi møtte opp på flyplassen kl ... noe.. (var så tidlig så jeg ikke husker, men var nok mellom 5 og 6 på morningen)  med bare en og en halv times søvn.


Giulia (Italia), Henriette (Norge), Oliver (Tyskalnd), meg, Adelina (Sverige), Sophie (Tyskland)

Ellers gjorde vi ikke spesielt mye denne dagen i og med at de ikke feirer denne dagen her. Kjøpte bare inn det siste vi hadde igjen av julegaver, jeg skypet med halve familien og sov noen timer etterlengtet søvn.  Hadde på dette tidspunktet 0 julestemning noe som var små-deprimerende.

Siden Tina&Katie og deres foreldre ikke er særlig tradisjonelle, var vi veldig frie til å gjøre akkurat hva vi følte for på denne dagen. Derfor dro vi først til kirken for å få litt julestemning (noe som hjalp en smule), spiste derretter middag (som var laks, ergo ikke julemat) etterfulgt av pakkeåpning. 

Pyntet meg med kjole rett og slett fordi jeg var sta nok til å ikke bruke bukse, noe som ikke er veldig uvanlig her. 

25. desember, som er dagen hvor man feirer jul her og normalt sett åpner pakker på, dro vi til T&K's besteforeldre for å være samme med hele verstbestemors familie. Der koste vi oss med mye god mat, noe mer pakke-åpning og rett og slett koste oss. 


Meg, Katie, Tina, Karmyn (oldebarnet til besteforeldrene til T&K) 

Fikk også veldig mye fint denne julen!  Massagetime, klær, penger, smykker, godteri og norsk sjokolade, tur til Italia til sommeren, OTH-sesonger, og diverse små ting. Tusen takk alle sammen! 

Ellers i julen har jeg gjort fantastisk lite, er nesten til å bli skremt av. Har jobbet gratis på et senter for hjemløse et par dager (flink), vært litt med venner og vært på et par sleepovers, gått et par turer med T&K, kjørt rundt for å se på overdekorerte hus med lys, sovet og slappet av en god del - akkurat slik en jul skal være. Selvfølgelig har jeg også fått feiret nyttår, selvom det var på langt nær slik jeg vanligvis feirer det.Jaja:) Jeg hadde heller nesten ikke julestemning i det hele tatt, noe som var litt små-trist. Tror mye av grunnen er den ikke-jule-maten vi har spist, ikke snø, og alle de tradisjonene med baking osv som jeg har gått glipp av i år. Tross det er jeg veldig takknemmelig for at jeg har fått muligheten til å oppleve noe annet enn hva som er typisk akkurat Norge å feire jul på. Har vært så utrolig deilig med ferie, men jeg har innsett at den ikke varer evig- uheldigvis. I morgen har vi skole og starter rett på 2. semester. Kan vise timeplanen min senere kanskje??Håper dere har hatt en veldig fin jul dere også, så blogges vi snart! 

- Julie

Jeg savner...

Missforstå meg rett, jeg har det fortsatt veldig bra her og har så og si ingenting å klage på. Har heller ikke hjemmelengsel, selv om jeg forventer en mulig en rundt juletider. Når det er sagt, trenger jeg ikke å legge sjul på at det er ting jeg savner fra norge (kanskje mest av alt norsk grillpølse i lompe da men). Neida. (joda)
 ♥ Familie


 ♥ Venner

 ♥ Monge på skolen med normale (mongo) venner. (Ikke fortvil, jeg monger nesten like mye her og)


 ♥ Pølse i lompe!! (som i dette tilfellet er brød da) ♥ Jobben og den geniale humoren vi har der


 ♥ Katta aka Nøste

♥ Av mat (og drikke) savner jeg egentlig bare toro grøt og tomatsuppe, mormors hjemmelagde kringle (!!) og norsk vann
 ♥ Grønn og skjønn natur♥ Trysil og bakken 


♥ Glemte nesten det viktigste, norsk sjokolade, ååååh nam

Ellers er det ikke så mye annet jeg savner (tror jeg). Helt sikkert norsk jul når den tiden kommer. Men har også funnet og opplevd masse ting her som jeg deffinitivt kommer til å savne når jeg er tilbake i norge. Den tid, den sorg :)

- Julie

Thanksgiving, Black Friday & 5-dagers ferie

Hei og hopp! 
Etter å ha gjennomført en lang og trøtt mandag på skolen, har jeg for lengst innsett at jeg virkelig hadde godt av litt ferie i forrge uke. På onsdag dro Tina, Katie, foreldrene dems og jeg opp til Topeka hvor vi overnattet to dager hos besteforeldrene til T&K. På torsdag var det jo Thanksgiving, og jeg spiste, som planlagt, en god dose amerikansk mat. Kalkun og tyske pølser ++ masse tilbehør. Vi feiret sammen med hele vertsbestemor's side, veldig koselig! 
Senere den samme kvelden begynte Black Friday, og vi startet shopping-runden kl ni om kvelden. Var laaaaange køer som nesten ikke tok noen ende. Folk gikk bananas, og det var den kvelden jeg husket hvorfor jeg ikke er så utrolig begeistret for supersalg. Var vel hjemme rundt halv tre den natten, trøtte og slitne, men kan innrømme at det var verdt opplevelsen! 
På fredag dro vi videre til Kansas City, hvor vi gikk rundt på Plaza'n (masse store og kjente butikker deriblant H&M(ekstase!!!!), besøkte et par forskjellige parker, spiste på resturanter, var på bil-shopping for Tina, spilte spill og overnattet på hotell. Foreldrene til T&K var også med:) Vi koste oss ihvertfall skikkelig og det var noen veldig vellykkede dager! Setter utrolig pris på hvordan hele familien har åpnet armene og tatt meg inn som om jeg var en av de, jeg er takknemmelig! Så Tina, hvis du fortsatt driver å oversetter bloggen min fra norsk til engelsk, tusen takk ♥

Ha en flott uke!

-Julie

Thanksgiving osv

HAPPY THANKSGIVING alle sammen! 

Har fri fra skolen i dag og resten av uka, helt greit igrunn. Våknet opp til strålende sol og shortsvær, noe som ikke er akkurat veldig vanlig på denne tiden av året. Tina, Katie, foreldrene dems og jeg drar til Topeka, hovedstaden i Kansas, i kveld for å tilbringe tid sammen med besteforeldrene til T&K. Senere tar vi turen opp til Kansas City hvor vi skal shoppe på Black Friday (supersuper salg-dag i alle butikker) og overnatte på hotell. Skal, for ikke å glemme, også spise masse mat i og med at det er Thanksgiving- ikke at jeg ikke spiser mye her uansett da men.
Tror jeg har glemt å nevne at matlysten min aldri har vært større før. Spiser ALT (t.o.m mat jeg hatet i norge som f.eks kylling) til en hver tid. Går konstant sulten på skolen også. Så vet dere det liksom. Hehe

Ellers har jeg det fortsatt veldig bra. Skolen, venner, tvillingmødrene mine - ingenting å klage på! Engelsken går mye bedre, spessielt i forbindelse på skolen. Noen uker er travlere enn andre, men generelt har jeg ikke alt for mye skolearbeid å slite med. Får også flere og flere amerikanske venner, selv om jeg fortsatt henger en del med alle utv.studentene som går på skolen her. Og Tina og Katie, de beste vmødrene jeg noen gang kunne tenkt meg! 

Poster litt eldre bilder som ble tatt før jeg farget håret mitt, bare fordi jeg ikke har tatt særlig mange bilder i det siste 
Love you, Giulia 

Snakkes senere!

- Julie

Kinda høstferie

Denne uken var jeg på skolen mandag og tirsdag, og hadde resten av uken fri. Lærerne hadde møter og elevene derfor fri, noe aka fall-break. Var utrolig deilig med noen dager fri og har utnyttet det max. 

onsdag, etter at jeg overrasket Katie med frokost på senga(!!), dro vi på en kjent cafe i den store byen Wichita hovedsakelig for å gjøre ferdig alle leksene jeg hadde. Fikk faktisk gjort overraskende mye fornuftig der, tro det eller ei. Senere på kvelden var vi en gjeng som dro ut og spiste for å feire Giulias bursdag, som endelig ble 17 år. AUGURI min kjære italiener! 
 

Torsdag var jeg superflink jente som bakte cookies for Giulia. Som takk stilte hun med glede opp som min modell. Smakebit på fotoshooten:


Vakre wannabe-modellen min!

Fredag og lørdag , på dagen, hjalp jeg Tina med å male baksiden av huset på. Senere på fredagen dro jeg, og en gjeng andre mennesker, på kino. De lurte meg med på en av de skummleste filmene jeg noen gang har sett. Slemt. I går kveld dro vi ut på noe som het Field og Screams, en kjent attraksjon som mange folk går på i forbindelse med Halloween. Vi gikk rundt på et jorde som var bygget om til et spøkelses-jorde-ish. Vannskelig å forklare, men hovedsakelig gikk vi innom tre "verdener" med ulike temaer. Bare google det. Jeg synes hele greia var i overkant skummell og klemte meg fast i alle ledige armer jeg kunnen nå. For ikke å glemme at jeg fryktet rett og slett nattesøvnen min de neste ukene. Anyways, vi dro derretter ut å spiste nattmat i Wichita og var hjemme...sent.. 

Bestefar og tvillingmor 1

I dag (søndag) dro Katie og jeg til Wichita (igjen) for å møte noen av hennes venner og derretter gå rundt i en stor mais-åker. Høres dumt ut, men fant det faktisk  ganske gøy (og utrolig varmt) å vandre rundt i en høy labyrint hvor du ikke har noen anelse om hvor du er. 

På vår vei ut så vi en traktor... 

..og ei ku! Hoho.

-Julie

Chicago i bilder

Først og fremst, beklager sen oppdatering. Har vært rimelig opptatt helt siden vi kom hjem fra en herlig tur i Chicago. På fredag etter skolen var jeg sosial og vi dro senere å så på den aller siste hjemme-am. fotballkampen. I går var jeg i bryllup og senere dro på et danse-party. I dag hadde jeg planlagt å gjøre unna en del lekser, men ble tilbudt av noen am. gutter å gjøre noe som fristet mye mer, nemmelig mudding! (Kjøre 4-hjuling i gjørme). Vi (jeg prøvde faktisk,stolt) kjørte fort gjennom en liten vei (nesten sti) som inneholdt masse gjørme. Når alle var sånn passe gjørmete hadde vi gjørme-krig. Lenge siden jeg har følt meg så barnslig, men tro det eller ei, det var utrolig gøy! Følte meg ihvertfall super pen da jeg kom hjem heldekket av gjørme:)

Så tilbake til Chicago-turen. De fire dagene vi tilbrakte der, var konge! Vi storkoste oss og hadde det veldig bra sammen! Reiste sammen med vmor #1 Katie og norske Selma hovedsakelig fordi Katie hadde et 5 års-college reunion. Det var bare på lørdagen, så på søndag og mandag gikk vi rundt i Chicago by på shopping og sightseeing. Vi kjørte bil til og fra, 11/12 timer en vei! Men det gikk overraskende fort faktiskKatie og SelmaKjente "The Bean"Chicago River

Søte Selma utenfor hostelet vi overnattet i fra søndag til mandag Søndag kveld tok vi turen opp i et av Chicago's høyeste skyskrapere. Sykeste utsikten!

Spiste også på en veldig kjent pizza-resturante hvor ALLE veggene er ned-tagga av underskrifter fra folk som har besøkt stedetVi besøkte også en liten del av Chicago by kalt China-town. Var akkurat som om vi besøkte Kina for et par timer.
Her fant min crazy mor en uferdig suite i toppen i en av skyskraperne. Vi benyttet muligheten til å hoppe litt i madrassene

Helt normalt

På tur tilbake kjørte vi en liten omvei til staten Iowa for å besøke en god venn, Karoline. Banket på døren i tre-tiden om natten, så hadde litt dårlig samvittighet i og med hun skulle på skolen dagen etter. MEN det var ihvertfall kjempe koselig å se hun igjen, og utrolig gøy i og med vi er i to forskjellige stater dette året! 

Hadde, som sagt, en knall tur med to fantastiske jenter! Håper det ikke blir lenge til vi tar en lignene tur igjen, hehe!

Nå skal jeg lade opp til en ny uke, som bare inneholder  2 skoledager! Har en slags høstferie, altså 5 dagers lang weekend. Blir fantastisk deilig!

-Julie

TOPEKA bby

I dag var vi som sagt i en by kalt Topeka. Besøkte mødrene mine sine besteforeldre, og vi benyttet anledningen til å holde et bursdagsselskap for dems bestemor, tante og litt meg. Besteforeldrene bodde i et stooort (typisk amerikansk) hus med en kjempe hage! Fikk overraskende mye inspirasjon til hvordan jeg vil ha huset mitt om noen år :) Uansett,  var så koselig å hilse på flere familie-medlemmer, nesten så jeg elsker den familien allerede og jeg følte meg veldig velkommen der - heldigvis! 


Mor og datter #1Søteste oldemor (tina&katie's bestemor) og søskenbarn

Bursdags"barna". (Tina&Katie's mors søster i midten og hennes mor igjen)

Oldefar aka grandpa (så go' og morsom mann skal du lete lenge etter) 

Mor og datter #2

Hjemmelagde cookies

(broshan, u jelly???)

Bestemor & hennes søstreHoho tjaaa..Bestefar og mor aka Katie

Sorry, håper ikke alle disse bestemor/oldemor/grandpa (++) var alt for forvirrende for dere. Satser på at dere skjønte noe av sammenhengen? Litt vanskelig å forklare igrunn. 

Ææ og btw, i morgen er jeg bursdagsbarn (som jeg sikkert har nevnt 100 ganger fra før av)! Gleder meg til å endelig bli 17 år, dvs bare ett år igjen til 18. Gratulerer meg selv med dagen, haha! (ser noen nordmenn har gjort det allerede ogdå, grunnet 7 timer tidsforskjell) :)

- Julie

Homecoming +++

Heiaa! 

Vips var nok en uke over her i Newton, også kalt homecoming-uken. Det har vært forskjellige temaer hver dag med forskjellige antrekk vi skulle bruke. Blant annet på tirsdag var det Just Bieber-dag, hvor noen av guttene tok helt av. Var ganske gøy i grunn, selv om jeg kan innrømme at jeg ikke var den personen som bidro mest med antrekkene de diverse dagene. Så på fredag var selve Homecoming. Dere vet, parade, am.fotball-kamp, nominasjon av konge og dronning og tilslutt Homecoming-Dance. Det var kjempe gøy å oppleve, spesielt med tanke på at det har vært en av mine punkter på min To do- list. 


De tre nominerte jentene

ooog guttene

Konge og dronning! (Kongen kjørte oss btw hjem etter lørdagens fest, høhø, just saying)

Etter fotballkampen dro Sophie, Giulia og jeg hjem til Henriette for å ordne oss sammen til dansen. 


Henriette (norge), Giulia (italia), Sophie (tyskland) og meg

Kjolen min er fra Forever21 btw, de har så mange fine kjoler der nå!

I går (lørdag) på dagtid gjorde jeg ikke noe spennende egentlig, gjorde ferdig noen mattelekser, møtte Henriette, sola meg, ryddet/vasket etasjen min til Selma skulle komme og skypet med Hedda (♥). Senere på kvelden kom norske Selma som bor bare 15-20 min unna meg, over på overnattingsbesøk. Vi bakte cookies og fikset oss til kveldens festligheter. Var kjempe koselig å tilbringe deler av helgen med hun, det trengte vi nok begge! 

Vakre Selma (http://selmausa.blogg.no/)
pene


Glad i deg 

Dagens gjøremål var to ting, shopping og skyping. Fikk (såklart) bare gjort en av tingene, shopping i stor-byen Wichita. Hadde gledet meg veldig til å skype med bestevenn Vilde og Maud, men håper vi kan gjøre det til uka en dag jeg ikke har tennis. Tida er veldig knapp her og jeg gjør ting så og si hele tiden. Mødrene mine elsker å ta meg med ut på ting, noe jeg setter stor pris på! Føler bare litt på det at jeg ikke alltid har like mye tid til å sette av forran PC'en, spessielt med tanke på skyping med venner. MEN jeg har ikke glemt dere altså 

Nå skal jeg snart legge meg for å lade opp til en ny uke med nye muligheter. Har minst like full timeplan også denne uken, men håper jeg rekker en oppdatering før neste søndag. 

Er forresten 1 uke til bursdagen min, 1.oktober! Wiii, gleder meg masse! (Øverst på ønskelisten er norsk melkesjokolade (gjerne Kvikklunsj, hehe), hinthint) Neida. (Joda)

Natta!

- Julie

trekløverenNoen bilder etter mini-photoshoten vi hadde et par uker siden. Giulia (julia) og Henriette, mine vakre venner. Hva synes dere om bildene?

- Julie

Lever enda, så vidt

Er så utrolig glad for at denne skoleuken er over, den har vært så travel! De tre siste dagene hadde jeg fem prøver, fem stygge prøver. Tilsammen denne uken har jeg hatt 3 forskjellige matteprøver, noe som er litt i overkant for meg. Er også helt nytt for meg dette med trening hver dag etter en lang skoledag, haha føler meg nesten overtrent jeg nå! Engelsk læreren min fortalte meg forresten her en dag at vi utv.studenter bruker 3 ganger så mye energi på å gjøre en oppgave som det amerikanerne bruker pga all oversettingen.  Men skal ikke klage, visste jo (nesten) hva det var jeg bega meg ut på da jeg dro til statene. Visste ihvertfall at det kom til å bli hardt de første ukene med nytt språk, skole, venner osv. Men utenom skolen, har jeg det fortsatt veldig bra! 

Tennis-meetet på tirsdag gikk faktisk overraskende bra. Vi vant en av matchene, overraskende nok! Det var nok en av de varmeste og lengste dagene jeg har opplevd etter at jeg kom hit. 


I går i siste time møttes alle (nesten alle på bildet) utv.-studeter på Newton High for å feire alle bursdager i september. Vi spiste kake og koste oss. 

Senere på kvelden hadde vi girls night (sammen med noen gutter som absolutt skulle komme). Vi spiste kjempe god mat, så på film, spiste litt mer og hang litt rundt i down town. Følte oss kule

Nå er jeg på vei ut døra for å ta noen fere bilder av italieneren min, hun er så flink modell! Etter det skal vi møte noen flere og spise enda litt mer mat for så å kose oss hjemme hos nordmann #2 med en film eller to. Været har forresten forandret seg de siste to dagene, er en del kaldere og noe overskyet. Minner meg mistenkelig mye om norsk høst, dessverre.. 

Ha en fortsatt fin helg!

-Julie

 

tennistennistennis

Hei dere! 

Jeg må virkelig skryte på meg bra oppdatering i det siste, håper det varer slik en liten stund! 

I hvert fall, i morgen skjer det. Det er i  morgen vi (jeg og min team-mate) skal spille vår første tennis-meet. Haha, gruer meg sååå mye! Vi skal spille battle mot et annet lag fra en helt annen skole, kan ikke si jeg er kjempe begeistret akkurat.. Det positive er at vi får (endelig) sittet på i en gul skole-buss, noe jeg har gledet meg så mye til! For ikke å glemme at det er et av de øverste punktene på min to-do-listen min:) 


Meg og min team-mate Henriette (som også er nordmann)

Æææ, please ønsk oss lykke til på matchen da! Satser på at vi vinner alt som er å vinne. Hoho

- Julie

Nok en bra helg

På fredag var det nok en amerikansk fotballkamp på hjemmebane og derfor nok en annledning for våre amerikanske venner til å ta av. Klippe av seg håret, male overkroppen svart og gull (som er skolens farger) og heie som noen tullinger. Haha, skal si bare det er en opplevelse for seg selv!


Noe av fredagen. Tennis treneren hadde bursdag, så vi lagde poster og kake til han:) Etter kampen dro vi ut å spiste sammen med en stor gjeng

I går, altså på lørdag, dro mødrene mine og jeg på camp sammen med mange av deres venner. Gjorde mye morsomt, og nattet under åpen stjernehimmel også denne natten. STOLT!
Mine vakre tvilling-mødre 


Alt i alt en veldig bra helg! I morgen venter nok en matte-prøve... Satser på at denne går litt bedre, hoho

 -Julie

The Railroader

.. .med min kjære italiener Giulia og nordmann Henriette...

 

- Julie

Under omgjøring!!

Haha vell, denne bloggen er teoretisk sett 3/4 år gammel. Jeg har bare ikke blogget på over 2 år, så designet er virkeig ikke noe å skryte av.. Headeren er ganske enkel, men også midlertidig. Driver derfor å fikser dette, men dere vet T T T (ting tar tid)! 

 

I det siste..Har hatt mine første prøver denne uken. Ellers har det vært mye morro, med nye og "gamle" venner!
-Julie

De siste 2 ukene

Etter mye om og men har jeg kommet frem til at jeg skal prøve å blogge under mitt opphold her i USA som utvekslingsstudent. Først og fremst for å gi venner og familie et innblikk i min nye hverdag. Jeg vil ikke love mange  innlegg med masse tekst og bilder i uken, men jeg skal prøve å oppdatere så mye som mulig. Prøve.

Så, mitt navn er Julie og jeg er en 16, snart 17, år gammel jente som er vokst opp i byen Elverum to timer unna hovedstaden. I starten av juni fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått vertsfamilie i byen Newton som ligger i staten Kansas, ca midt i USA. Som de fleste andre utvekslingsstudenter, hoppet jeg av glede og smilte bredt i dagevis.
Husker jeg ankom flyplassen i Wichita med masse blandede følelser. 10 månder. I et ukjent land, språk, mennesker, mat, skole osv. Hva om jeg ikke trivdes? Vel, jeg har nå vært i statene i nesten 2 uker og jeg skjønner virkelig ikke hva jeg var redd for. Jeg stortrives! Vfamilien består av tvillingsøstrene Katie og Tina på 26 år (som faktisk er 27 år i dag..). De har ingen barn og bor sammen under samme tak. Vi har det kjempe gøy sammen og de er virkelig alle tiders! Helt fra dag 1 har de tatt meg med rundt om, og jeg føler meg allerede rik på opplevelser!

Jeg tipper de fleste av dere neppe er så gira på å lese side opp og side ned med detaljer om hva jeg har bedrevet tiden min med de siste 2 ukene, noe jeg skjønner veldig godt. Legger derfor ved bilder av noe av det.
 På flyplassen med våres elskverdige gule T-skjorter og sekker. I midten befinner norske Selma seg, som bor bare 15-20 min unna meg!


 I tillegg til å ha kjørt mange timer med fly, har jeg også hilst på moren og faren til Katie og Tina...


 ... vært med å dyttet en bil vekk fra en stor motoveg (i skjørt)...


 ...vandret litt rundt i vannet....


 ...besøkt en kjent statue i den store byen Wichita...


 ...gått på skolen...
 


 ...hengt litt rundt sammen med andre utvekslingsstudenter på skolen min (vi er tilsammen 15/16!!)...


...vært på skoledans på NewtonHigh...


 ...spilt paintball med Selma kledd i svært sexy masker...


 ...kjørt en del i bil...


...prøvd å vind-surfe...


 ...vært gjest i et amerikansk bryllup (her sammen med vmor #1 Katie)...


...sett på solnedgang (her sammen med vmor#2 Tina)...


 ...campet under åpen himmel...


 ...sett litt mer på solnedgangen...


 ...hatt det gøy med noen av Tina og Katies venner...


...og tatt litt mer bilder av sola, denne gangen soloppgang

Vel, dette var stort sett det jeg har bedrevet tiden min med her nede så langt. Ihvertfall det jeg har bilder av!

-Julie

Dette innlegget er skrevet for en liten stund siden, det tok bare litt å publisere det. Tenker det kommer en liten oppdatering i morgen, om jeg får tid:)