Hverdagen her i USA

Været meg her og været meg der

Er det en ting som aldri slutter å overraske meg her i Kansas, så er det været. Det forandrer seg hele tiden og kan være totalt forskjellig fra dag til dag. Vi har hatt et par snø-dager, men snøen har blitt borte bare dager, helst timer senere. Jeg husker det overrasket meg hvor varmt det var i starten av desember, 20+! Nå var også det et engangstilfelle da. I går var det det samme, tror det var 25 grader og sol, jeg. 
Tok noen bilder i slutten av desember, bare et par dager etterhverandre på nesten de samme stedene. Litt rart at det er SÅ store forskjeller egentlig

Innså akkurat at jeg har skrevet et helt innlegg om været. Oi wow, nesten på grensen til kleint jo. Vedder på at dere heller ønsker et inlegg to ganger i mnd enn en oppdatering om været. Jaja:) Og bare for å toppe dette vær-snakket avslutter jeg med å fortelle at i dag er det sol og kjempe vind! Tjoho. (I morgen regner det sikkert, noe det sjelden gjør..)

Ha en fin uke! 

-Julie

:)

Hei
Nå er det er god stund siden det har kommet en oppdatering her. Kunne ønske jeg kunne skylde på at jeg har hatt det travelt, men har vel egentlig bare vært svært ueffektiv i de fleste sammenhenger. De to største "nyhetene" jeg har å komme med siden sist er 1 Jeg har begynt å trene to ganger i uken og 2 Jeg har besøkt min 6. stat, nemlig Oklahoma. Ellers går ting som før. Jeg liker timeplanen min hakket bedre dette semesteret selv om jeg merker jeg er mer skolelei nå. Vi har et blokk-systemet her,  og det er noen klasser som bare varer ett semester og som derfor skal byttes ut etter jul. (Legger med bildet av timeplanen min så dere kanskje skjønner litt bedre). Jeg merker at tida går for fort nå. Det er mye snakk om Prom allerede og det evige kjole-maset har for lengst startet. I slutten av februar drar jeg på Maroon5-konsert, noe jeg gleder meg masse til! Jeg har også store planer om å prøve meg på fotball her borte.  Har hørt at laget her løper forferdelig mye og at det er trening hver eneste dag (noe som jeg selvfølgelig er mer enn vandt med etter tennis- hehe..) Neida, men tenkte ihvertfall å prøve og se hvordan det er. 

5 mnd har gått, og jeg er over halvveis i oppholdet her- wow som tida flyr! Og om jeg har hjemmelengsel? Nei. Helt siden jeg stod på Gardermoen sent i sommer har jeg vært veldig forbredt på at jeg kommer til å få det i og med at jeg aldri hadde vært borte lenger enn 3 uker fra hjemme. Og noen ganger blir jeg litt små-redd for at det er noe galt med meg som aldri har hatt det så langt under oppholdet. Så klart har jeg hatt dager hvor savnet er noe større, men jeg har aldri hatt en klar hjemmelengsel-heldigvis. Og mye av grunnen til det er nok fordi jeg har det såpass bra her, med en bra vfamilie og fine venner. Takk og lov!

 
Fagene in høyre kollonne er de jeg har nå. Vi har annenhver dag Black Day (1.2.3..5.7.8 time) og Gold Day (1.2.4.6.7.8 time), noe som jeg synes funker veldig bra. Var noe forvirrende i starten, men nå synes jeg det er mye bedre og mer systematisk enn timeplanen jeg hadde i Norge som jeg aldri fikk lært meg. Fagene jeg må ha her er Government, Engelsk og historie. Ellers må jeg ha matte og to andre fag som jeg kan gå videre med til neste år i Norge. Noe jeg elsker med klassene her er at det er så mange "morsome" klasser! Har jo blant annet Yearbook og Food for Life(matlaging hver gang), noe som hjelper i en relativ lang skoledag. 

Legger med noen bilder fra de siste ukene:Har btw endelig fått ut fingeren og tatt et par bilder av rommet mitt nå, så tenkte å vise dere i nærmeste fremtid etasjen min!

-Julie 

Life is beautiful!!

Heioghopp! 

Kl er naa over tre paa natta og jeg tilbringer denne fantastiske kvelden/natta/dagen whatever med min herlige Giulia. I loepet av de siste to dagene har jeg hatt seks finals, noen vanskeligerer enn andre. Har hatt siste skoledag i dag og jeg ser saa frem til to uker med helt fri fra alt som har med staa opp tidlig, lange dager, skole og undoedvendige bekymringer aa gjoere.  Livet smiler!! Og kveldens lille (store igrunn), DET SNOER NAA!!! Giulia og jeg var akkurat litt Yolo og tok bilder ute i snoeveret, crazy sant? 

Foelte bare for aa kysse luften:pp:p

Paa en maate er jeg veldig fornoeyd med livet naa. Har mye aa se frem og en veldig koselig hoeytid fremfor meg. Er saa heldig aa faa oppleve am.jul og dens tradisjoner, noe jeg er veldig takknemmeli for. En ting som gjoer denne uken tristere enn noe annet, er at beste Giulia (Julia) fra italia reiser hjem for godt paa soendag. Er paa god vei inn i en dyp depresjon pga det, hun er virkelig noe for seg selv!

So Giulia, since I know you read my blog, I just wanted to say thank you - for everything. For making me survive the days at school, for making business law a fun (I mean, less boring) class. for all the memories we have together, for always putting a smile on my face, and for basically being my dearest friend the last five months. And no, we are not gonna say goodbye on Saturday when we are standing together crying, cause we'll see each other again. In only 200(and something) days! Words can't describe how much I love you, hon <3 Gonna miss you so!

-Julie

4 mnd jubileum

Hei og goood morgen (ihvertfall på denne siden av kloden)! 
Lenge siden det har kommet et pip fra meg nå, har rett og slett ikke satt blogging øverst på prioritets-lista mi. Men men tenkte kanskje å ta et tak i meg selv og skrive flere spennende innlegg i nærmeste fremtid(..?)

Uansett! Nå er vi jo på god veg inn i desember, og juleferien nærmer seg med stormskritt, noe jeg ser veldig frem til. Før det, er jeg redd jeg har finals (tentamner) i alle fag først, i neste uke... Vi har hengt opp julelys utenfor huset, noe så og si alle andre i Kansas har gjort. Heldigvis er lysene våre hvite og mye enklere dekorert enn mange andre. Har ikke bildet av huset ferdig dekorert enda, så kan vise senere. Folk pynter husene sine veldig amerikans ihvertfall, merkelig nok..
Har også i de siste to ukene sent ferdig julegaver og skrevet halvparten av julekortene jeg skal sende i år. Har tatt litt tid, men håper virkelig de når frem til jul!


Min forrige uke. På fredag dro vi litt rundt i et rik nabolag i Wichita for å se på jule-dekorasjonene (det lysende huset øverst på bildet). Var de sykeste dekoreringene jeg har sett! Selma (Norge) overnattet hos meg på fredag og jeg hos hun på lørdag, veldig koselig! Lagde bl.a norske pannekaker som nå har blitt en tradisjon hver gang vi møtes. På søndag dro jeg ut på landet for å skyte med gevær sammen med noen folk fra Youth Group, morsomt! Været har forresten vært utrolig ustabilt i det siste! I de to siste ukene har det serr hvert 20 grader + nesten hver dag. I desember liksom(!) Men nå tror jeg det sakte men sikkert blir kaldere og kaldere også i Newton. 

I går var jeg sammen med Sophie (tyskland), Giulia (Italia) og Henriette (Norge) etter skolen. Vi lagde mat og senere dro på min første amerikanske baskeball-game, sinnsyk spirit, spessielt siden vi endte opp med å vinne kampen! 


Giulia (julia), Sophie, meg Et eks på hvordan mange av hagene er pyntet her. 

I dag er det forresten 4 mnd siden jeg kom til Kansas! Skal feire med å vaske og rydde hele etasjen min (tjoho) for så senere ha noen venner av Tina og Katie over + Sophie på spillekveld. 

Ha en fin helg!

-Julie 

WEDDING

På lørdag var jeg i mitt tredje bryllup siden jeg kom til statene, SÅ koselig! Alle tre bryllupene har vært veldig amerikanske, men på hver sin måte, for de er også alle veldig forskjellige fra hverandre. Den største forskjellen fra de norske må nok være at de er drastisk kortere og kanskje det at bruden og brudgommen har begge 5/6/7 bridesmaid og groomsmaid(?) hver. 

Siden det varte akkurat passe lenge, dro vi så på en spontantur innom et kjøpesenter  i Wichita (stilpyntet i høyeheler og greier). Kvelden tilbrakte vi hos to av Tina&Katies beste venner. Perfekt dag!

Resten av uken håper jeg går fort, har bare 2 dagers skoleuke neste uke pga Thanksgiving. Måndends høyepunkt!! Skal slappe av, kose meg med familie, spise meg feit(ere) og slappe av litt til. :))

Har forresten heelt glemt å fortelle om min lille nye baby, Edoardo! 
Adopterte han av Giulia som trengte han for et historie-prosjekt. Hun lot han være i skapet hennes for to dager uten mat. Syntes såpass synd på han at jeg tvang hun til å gi han til meg


Hehehe! Synes det er helt sykt at han faktisk lever enda. Takk og lov er Edoardo en tøff kar!

Ha en fin uke! 

-Julie

Liten update

Heisann! 

Er så glad for at denne uka er over, har vært sykt travel! Har stort sett levd på fiskepinner og grøt (!!) mens jeg har pugget på 150 prøver. 
I og med at Halloween var på en onsdag i år var det Youth Group og jeg bedrev kvelden min der sammen med andre ungdommer. Giulia (JULIA) og jeg "kledde" oss ut som tegnestiften Crayola. Alle sammen i Y G dekorerte bilene sine og hadde en slags "stasjon"  hvor vi delte ut godteri for de som gikk trick or treat. Kom mange flere unger enn det vi hadde trodd så var ganske gøy faktisk! 
På fredag dro tvillingmødrene og jeg direkte etter skolen inn til den store byen Wichita på bil-shopping for Katie, derretter på en mini shopping-tur på senteret. Følte meg som en  små--slem datter der jeg prøvde for harde livet å spleise T&K med de good-looking bil-selgerene. Hadde tidenes morsomste kveld!
I går følte jeg meg mer enn flink. Startet dagen med å vaske hele etasjen min. Så dro Tina, Katie og jeg først på en mil-lang sykkeltur, så en times joggetur etterfulgt av to timer tennis. STOLT! Senere på kvelden hadde jeg besøk av en gjeng foreigners ++, koselig kveld!  
I dag har jeg ikke gjort annet enn å spise lunsj ute, tatt bilder til Yearbook og ladet opp til en ny uke. Deilig søndag.

Tullet forresten med at det er sykt kaldt ute. Den siste uka har det vært shorts-vær igjen. Kansas-været forvirrer meg!! 

- Julie

Fin fredag & lørdag

Denne uken har vært en av mine bedre uker her! Har fått mange flere venner, og trives veldig bra i så og si alle klassene jeg har. Ungdommene på skolen min er veldig imøtekommende og generelt veldig hyggelige. Føler meg veldig heldig som har kommet til en slik skole med så hyggelige mennesker. 

På tirsdag var jeg som sagt i Manhattan sammen med Yearbook-klassen. Dessverre var det ikke kule-Manhattan, bare en by her i Kansas med tilfeldigvis det samme navnet. (men fikk lurt en del da:))) Vi dro på et stort og kjent college for å lære mer om hvordan vi kan ta bedre bilder, skrive bedre story'er  osv. Var en ganske bra dag.
Svenske Adelina 

Ellers gikk uken fortere enn fortest. I går hadde vi kort skoledag- noe som var F A N T A S T I S K deilig! Gikk så hjem, tok en napp og ble fortalt at av mødrene mine at vi skulle ut å spise is . De kjørte meg til Youth-group-lokalet hvor jeg der ble overrasket med et skikkelig koselig surprise-party for bursdagen min. Mange venner var samlet og vi spiste cupcakes, is, danset og fant på mye morro sammen. GØY! Tina (mor #1), Katie (mor #2), Sophie, Henriette og Giulia hadde sammen hadde fikset gårsdagens "fest", noe som viste seg å bare være del 1 av planen for bursdagsfeiring. Hehe hallo spencerSøte mødrene mine hadde laget denne ooog

denne posteren! (Henger nå fint å rommet mitt:))

Etter overraskelses-festen overnattet Henriette og Sophie, noe som var en slags del 2 av planen dems. I dag tidlig overrasket jentene meg nok en gang, først med besøk hos en profesjonell negle-designer, så lunsj på kinesist resturant og derretter skøyting i Wichita. Har aldri blitt så mye overrasket på en gang, jeg. Koste meg max!! Tusen takk 
Tvillingmødrene mine (Tina & Katie), Henriette og Sophie

Fint eller hva? Har aldri hatt så fine negler før, jeg. Føler meg skikkelig damete, haha! 


(Giulia var også med på å arrangere alt dette, men hun har dessverre husarrest og må være hjemme i helgen.. kjipern) 

Kan trygt si at dette har vært en av de koseligste og morsomste bursdagsfeiringene jeg har blitt overrasket med noen gang (også den eneste tror jeg.. haha) MEN nå skal vi straks fikse oss til en annen bursdagsfeiring med bonfire. I morgen bærer det til en by  kalt Topeka, 2 timer unna. Skal besøke besteforeldrene til mødrene mine. Full timeplan som dere sikkert skjønner, men er noe jeg liker så går bra!

Ha en fortsatt fin helg! 

- Julie

Labour day

Hei og hopp! 

Grunnet Labour Day (arbeidernes dag), har jeg hatt to herlige dager med fri fra skolen (vel, teoretisk sett 4 med helgen). Men nå er jeg snart nødt til å innse at jeg må være på plass på skolebenken igjen i morgen, tragisk nok.. 

Vell, i går lagde hele tennis-teamet lag- T-skjorter hvor vi dekorerte hver og en forskjellig. De ble overraskende vellykket, faktisk! Deretter dro jeg på en slags bursdagsfeiring sammen med andre utvekslingsstudenter her i Newton, det var kjempe koselig! Vi grillet ute, spilte spill sammen, hadde vannkrig i heten, spilte volleyball, og hadde noen koselige timer sammen:)


Giulia fra Italia og Sophie fra Tyskland

Søteste Martin fra Tyskland

Sophie og Lizzie (vsøsteren til Giulia)Yannick, Oliver og Martin - alle fra Tyskland


Fantastisk pene begge to


Dagen i dag har bestått av hovedsakelig å henge rundt i Newton sammen med to andre tarda venner. Vi ble blant annet bedre kjent med politiet og Newtons loka regler og lover. Vi ble faktisk nesten-arrestert (HEI mor) uten at vi gjorde store forbrytelsen... haha! Vel, kan legge ut bildene litt senere

Hvordan var deres weekend?

-Julie